Октомври – Международен месец за борба с рака на гърдата

За поредна година „УСБАЛ по онкология“ ЕАД, гр. София се присъединява към инициативата за информационна и профилактична кампания, свързана със Световния месец за борба с рака на гърдата.

Безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата ще се извършват през целия месец октомври в кабинет № 127, етаж 1 на „УСБАЛ по онкология“ ЕАД.

В дните от понеделник до петък, прегледите ще се извършват от 13:00 часа, а в петък от 12:00 часа.

Прегледа не включва ехографско изследване или мамография.

Записването на часове се извършва на телефон: 02/ 8076 299, всеки ден от 09:00 до 15:00 часа.

Ракът на гърдата е най-честото онкологично заболяване при жените. В България, диагнозата „рак на гърдата“ чуват между 3 600 и 4 000 жени. В гърдата се развиват не само рак на млечната жлеза, но и доста доброкачествени състояния и заболявания – мастопатия, кисти, фиброаденоми, аденоми и други, които изискват проследяване и лечение при необходимост.

Открит навреме, ракът е лечим!


ОБЯВЕН Е КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА ЧЛЕНОВЕ НА ОРГАНИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ – СЪВЕТ НА ДИРЕКТОРИТЕ НА „УНИВЕРСИТЕТСКА СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ ПО ОНКОЛОГИЯ“ ЕАД, ЕИК 000662776, ЗА ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ДЪРЖАВАТА – ЕДИН, който отговаря на изискванията на чл. 63, ал. 1 от Закона за лечебните заведения.

Информация за конкурса е публикувана на сайта на Министерство на здравеопазванет - Конкурс за избор на членове на органи за управление – съвет на директорите на „УСБАЛО“ ЕАД (government.bg)


Намирате се на официалната страница на Университетска специализирана болница за активно лечение по онкология, гр. София - водещо лечебно заведение в нашата страна за профилактика, диагностика и цялостно лечение на пациенти с онкологични заболявания.

ВАКСИНАЦИЯ СРЕЩУ COVID-19 ПРИ ПАЦИЕНТИ С ОНКОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ


Записване за консултация или прием за лечение

 На "Регистратурата" можете да си запишете час за преглед, да получите информация за предпочитан лекар или екип за лечение, както и за условията на избор. На всеки пациент, на който предстои преглед или хоспитализация (постъпване в болницата) се издава "Лична амбулаторна карта" по данни от личната му карта.

Проверка на епикриза или лабораторни резултати

 УСБАЛ по онкология ЕАД София предлага нова електронна услуга. Пациентите на лечебното заведение могат да проверят безплатно епикризата или лабораторните си резултати, както и образните изследвания от всяка точка на света.
Получете своите номер и код за проверка в болницата, след изследвания или лечение.

Най-новото технологично поколение в света ПЕТ КТ вече в България

 

6Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология  (УСБАЛО) разполага с първия цифров  ПЕТ КТ в страната (ПЕТ скенер). Апаратурата е от най-високия клас Biograph Vision на водещия производител – Siemens. Това гарантира високо качеството на диагностика и лечение, като прави възможно откриването на тумори с изключително малки размери.

ПЕТ КТ е най-съвременния образен метод в света при диагностика на онкологични заболявания.  Хибридното изследване дава възможност да се получи едновременно функционален и анатомичен образ на цялото тяло и да бъде разграничен злокачественият от доброкачествения процес. Благодарение на детайлното  изследване медицинските специалисти определят с максимална точност диагнозата.

Научете повече тук

 

Контакти

Адрес гр.София  Карта
ул. "Пловдивско поле" №6
Тел.:+359 2 8076-299
(от 7:30 до 15:00часа)
Имейл: secretary@sbaloncology.bg
Обратна връзка
Телефонен указател

 

Национален Раков Регистър

Национален Раков Регистъррегистрация на новите случаи от злокачествени новообразувания в цялата страна.... научете повече

Конференции на УСБАЛО

XII Конференция УСБАЛО

Main menu en-GB

Scroll to top