През ноемри 2023 се проведоха множество научни събития, в които представители на УБСАЛО "Проф. Иван Черноземски", гр. София взеха активно участие.

За периода 09-12.11.23 се проведе 14-то издание на Националната онкологична конференция СОНМ-МОРЕ 2023 във Варна, КК Златни пясъци. Участие в нея взеха представители на множество звена на УСБАЛО "Проф. Иван Черноземски", като научни доклади бяха представени от проф. Елена Пиперкова и д-р Лидия Чавдарова на тема Ползи, „капани“ и изкуствен интелект (AI) при хибридно изобразяване на карцином на хранопровод, от доц. Ася Консулова на тема Интеграция на имунотерапията във всички линии на лечение при карцином на хранопровод и ГЕВ – предикция с PD-L1, MSI и TMB, доц. Свитлана Бачурска на тема Клетъчни и молекулярни драйвери при Barrett-ов хранопровод и аденокарцином

В хода на конференцията СОНМ-МОРЕ 2023 се проведе и кръгла маса на тема Телеонкологията в социалния триъгълник – наука, технологии и политики. Изпълнителният директор на УСБАЛО "Проф. Иван Черноземски", гр. София д-р Владимир Даскалов взе участие като експерт в интердисциплинарната дискусионна сесия. Беше изготвен и одобрен СОНМ СЪВМЕСТЕН МЕМОРАНДУМ ЗА РАЗБИРАТЕЛСТВО И ПАРТНЬОРСТВО, който бе подписан от представители на Министерство на Здравеопазването, политици, неполитически организации, ръководители на Мединцки униоверситети, научни организации, представители на пациентски и съсловни организации. 

За периода 17-19.11.23, София  се проведе и Академия Меланом, организирана от Българската Асоциация по Дерматоонкология (БАДО). От името на УСБАЛО  Проф Иван Черноземски, София, в събитието активно участие взеха с доклади, ръководене на сесии и представяне на собствен опит д-р Ива Гаврилова, д-р Венелин Георгиев, доц. д-р Свитлана Бачурска, доц. д-р Ася Консулова, д-р Александър Герасимов и д-р Мелек Мусин.

По същото време се проведоха и още две събития, на които гости с научни доклади бяха представители на УСБАЛО Проф Иван Черноземски. Първото от тях бе научен форум Мастърклас по онкогинекология, организиран от БАМО и МБАЛ Надежда. Доклади и клинични случаи бяха изнесени от д-р Сара Тунчева, д-р Мелек Мусин, доц. д-р Ася Консулова и доц. д-р Свитлана Бачурска. Проведе се и Mеждународният монотематичен курс: „Хепатоцелуларен карцином – мултидисциплинарен подход“, организиран във ВМА - София и лекция на тема Таргетна терапия при хепатоцелуларен карцином бе представена от екипа на Клиниката по медицинска онкология и доц. д-р Ася Консулова.

В периода 19-24.10.2023 г. доц. Бачурска, началник Клиника по обща и клинична патология взе участието като делегат в ежегодната Конференция на Европейското Дружество по Медицинска Oнкология (ESMO 2023) в гр. Мадрид, Испания. В рамките на конференция тя посети лекции на теми дигитализиране и персонализирана медицина, молякулярно профилиране при тумори на женска полова система, молекулярни таргети и терапевтичното им интегриране. Доц. Бачурска участва и в дискусинни маси относно циркулиращи туморни ДНК, възможности за имплементиране на течна бипсия и алгоритъм на генетичното тестване при солидни тумори.

 

благодарствено_писмо_инж_Лилия_Паскалева.png

благодарствено_писмо_инж_Лилия_Паскалева_1.png

 

месец_за_борба_с_рака_на_простатната_жлеза.png

👑На официална церемония бяха отличени изтъкнати специалисти от УСБАЛО "Проф. Иван Черноземски" – София в тазгодишното издание на „Лекарите, на които вярваме“.
Като първото специализирано онкологично лечебно заведение в България, УСБАЛО "Проф. Иван Черноземски" пази традициите и следва новостите в Медицината.
За 13 поредна година пациентите гласуваха доверието си на нашите специалисти.

Ето отличените в престижната лига:
✅Проф. Иван Гаврилов – началник на Клиника по гръдна хирургия
✅Проф. Георги Калайджиев – началник на Отделение по гръдна хирургия
✅Д-р Ваня Митова - началник на Отделение по хирургия на гърда и реконструктивна хирургия
✅Доц. Ася Консулова - началник на Клиника по медицинска онкология
✅Проф. Веселина Първанова – Началник Отделение по перкутанно лечение
✅Д-р Петър Грибнев – хирург в Клиника по коремна хирургия
✅Д-р Методи Тахчиев – уролог в Клиника по урология

Благодарим Ви за гласуваното доверие!
 
лекарите_на_които_вярваме.png

Подкатегории

Контакти

Адрес гр.София  Карта
ул. "Пловдивско поле" №6
Тел.:+359 2 8076-299
(от 7:30 до 15:00часа)
Имейл: secretary@sbaloncology.bg
Обратна връзка
Телефонен указател

 

Национален Раков Регистър

Национален Раков Регистъррегистрация на новите случаи от злокачествени новообразувания в цялата страна.... научете повече

Конференции на УСБАЛО

Design Oncology 2023

На български bg-BG

Main menu en-GB

Scroll to top