0000

Обичаме числото 1. 
Анонсирахме първи етап от детското направление на арт-инициативата "Продължаваме", респективно събирането на детски рисунки, на 1 декември миналата година. Само 6 месеца по-късно вчера - на деня на детето - сме изключително щастливи да обявим, че първите 10 пана, сътворени със 72 детски творби, акостираха в Смолян.
Добавихме й 8 рамкирани рисунки, докоснати от магията на детството и дарени ни от гр. София.
Творците зад тях - Ева на 5 г. и изключителна сила - г-жа Илияна Мелева.

Пуснахме всичко по вълшебно хвърчило, за да усмихнем за празника дечицата, лекуващи се в педиатричното отделение в местната болница.
Благодарим от все сърце за съдействието на г-н Иван Кънев, с помощта на който подаръка от "Продължаваме", сътворен с любов и грижа от деца из цялата страна, достигна до първия си получател.

Прочети още: Арт инициатива "Продължаваме" гостува в Смолян

В сряда, 21 октомври 2020 г. от 11 часа ще бъде открита нова художествена изложба – единайста поред за София през последните три години. Макар и в пандемична ситуация, художествената проява в рамките на арт-инициативата „Продължаваме”, е отново посланик на живота и надеждата!

Мястото е познато: просторният коридор на Лъчетерапевтичния комплекс на Университетската специализирана болница по онкология. Хуманната инициатива започва през 2018 г. и нейните инициатори от УСБАЛО успяват да привлекат най-добрите творци, художници и автори, чрез професионалната селекция на галериста Бистра Стойчева. Инициативата, „родена” в столичната болница, не спира своя пълноценен живот и по време на пандемията. Примерът е последван от комплексни онкологични центрове в страната с единствената цел: идеята да достигне до повече хора, а в болничните центрове да бъдат оформени художествени пространства. Русе и Бургас са сред първите домакини на изложбата извън столицата.

Прочети още: Картини без маска’2020 г. – новото лице на проекта „Продължаваме”

Изложба в онкоцентъра в Бургас на инициативата на УСБАЛО „Продължаваме”  

В КОЦ, Бургас гостува експозицията от Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология – София.

Изложба от картини – масло и акварел, беше открита в Комплексния онкологичен център в Бургас на 11 август 2020 г.

Тя е част от поредицата арт-инициативи под мотото "Продължаваме", започнати преди три години по идея на д-р Стефан Константинов – директор на Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология – София, и неговият екип.

Прочети още: Нови последователи на "ПРОДЪЛЖАВАМЕ"

Една идея, родена преди две години и половина, продължава своя живот. Независимо от предизвикателствата на времето, пандемиите и сенчестото всекидневие.

Започнахме 2020 година с много амбиция, идеи и конкретен план. Всички бяхме вдъхновени: студентите от Нов български университет и техният ръководител Златка Ангелова, художници от различни възрасти и школи, обединени за идеята от Бистра Стойчева и Димитър Анастасов, екипът на УСБАЛО...Пандемията замрази плановете ни, но не смрази идеята, в чиято сърцевина е смисълът и радостта от живота.

Прочети още: Гостуваща изложба в КОЦ Русе

Main menu en-GB

Scroll to top