НАЧАЛНИК ОТДЕЛЕНИЕ

Д-р Иво Гергов

  • Специалист Образна диагностика от 2001г.

  • тел. (02) 8076 - 344
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

ЕКИП НА ОТДЕЛЕНИЕ ПО ОБРАЗНА ДИАГНОСТИКА

 

Лекари специалисти

 Рентгенови лаборанти и медицински сестри

 

 КООРДИНАТИ

  • ТЕЛЕФОН ЗА КОНТАКТИ И ЗАПИТВАНИЯ:(02) 8076 262
  • За връзка с конкретен специалист вижте в нашия ТЕЛЕФОНЕН УКАЗАТЕЛ

 

ОСНОВНИ ДЕЙНОСТИ

Отделението по образна диагностика предоставя клинико-диагностични услуги в областта на конвенционалната и интервенционалната рентгенология, ултразвукова диагностика и компютърна томография. Като част от структурата на Специализираната Болница по Онкология ние обслужваме както вътреболнични пациенти, така и амбулаторни (извънболнични) пациенти. Предмета на нашата дейност е насочена предимно в областта на раковите заболявания, от вторичната профилактика за ранно откриване, до етапите на лечение и проследяване на заболелите пациенти. Благодарение на дългогодишния ни опит, нашите специалисти могат да предложат максимална експертност и качество при сложни диагностично-терапевтични проблеми. Тясното ни взаимодействие с другите медицински специалисти от нашата и други болници ни позволява да провеждаме постоянен контрол на качеството на нашата дейност, а с това и постоянно да повишаваме нейното ниво.

Отделението обслужва граждани както извънболнично, така и лежащо-болни от всички отделения. При нас преминават повече от 13 000 пациента на година, 2500 от които на мамография. В рамките на безвъзмездни кампании за профилактика на рака на гърдата наши специалисти провеждат прегледи на жени в отдалечени места от България, които иначе са лишени от лесен достъп до специализирана помощ.

ЕКСПЕРТНА ДЕЙНОСТ

Специалистите ни са част от различни експертни комисии, където се преценява възможността за включване на пациента в лечение. Част от нашата експертна дейност е и по отношение изработване национални програми за скрининг на раковите заболявания, програми за акредитация на учебни бази и изработване на критерии за учебните програми по Образна диагностика на национално ниво.

ЦЕНТЪР ЗА ОБУЧЕНИЕ

Като част от Онкологичната болница, Отделението по образна диагностика участва в различните програми на пред- и следдипломното обучение на лекари и рентгенови лаборанти. Допълнително, ние провеждаме и ехо-мамографски курсове за различни специалисти.
Отделението е акредитирано и провежда обучение по специализация по Образна диагностика на лекари специализанти към Медицинския Университет - София.

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

Отделението е разположено в сградата на болницата на втори етаж, в североизточното крило на основната сграда на СБАЛО.
Разположението на отделението е съобразено с изискванията за оптимално координиране на дейността с клиничните звена и с диагностично-консултативните кабинети съобразно всички съвременни изисквания.

ОЩЕ:

Информация за пациента

Предлагани методи за образна диагностика

 

Контакти

Адрес гр.София  Карта
ул. "Пловдивско поле" №6
Тел.:+359 2 8076-299
(от 7:30 до 15:00часа)
Имейл: secretary@sbaloncology.bg
Обратна връзка
Телефонен указател

 

Конференции на УСБАЛО

Design Oncology 2023

На български bg-BG

Main menu en-GB

Scroll to top