В сряда, 21 октомври 2020 г. от 11 часа ще бъде открита нова художествена изложба – единайста поред за София през последните три години. Макар и в пандемична ситуация, художествената проява в рамките на арт-инициативата „Продължаваме”, е отново посланик на живота и надеждата!

Мястото е познато: просторният коридор на Лъчетерапевтичния комплекс на Университетската специализирана болница по онкология. Хуманната инициатива започва през 2018 г. и нейните инициатори от УСБАЛО успяват да привлекат най-добрите творци, художници и автори, чрез професионалната селекция на галериста Бистра Стойчева. Инициативата, „родена” в столичната болница, не спира своя пълноценен живот и по време на пандемията. Примерът е последван от комплексни онкологични центрове в страната с единствената цел: идеята да достигне до повече хора, а в болничните центрове да бъдат оформени художествени пространства. Русе и Бургас са сред първите домакини на изложбата извън столицата.

През най-живописния сезон на годината, истинска благодат за всеки творец, инициативата „Продължаваме” се разгръща в пространствата на УСБАЛО с нов заряд в името на живота.

В уникалното архитектурно пространство на Лъчетерапевтичния комплекс на УСБАЛО ще се съберат пациенти, лекари, персонал, гости и приятели и ще усетят силата на изкуството чрез авторските творби на повече от 60 автори – художници, прегърнали идеята със сърце и талант. Изложените творби разкриват светоусещането на добре познати през годините творци, както и на нови съмишленици, оценили достойнството, силата и заряда на арт-инициативата.

Художник на проекта е Димитър Анастасов – уникалният график, автор на логото „Продължаваме”, чиито творби присъстват на всяка изложба. Сред творците ще отбележим имената на световноизвестните Петър Мичев-Педро, Васил Петров /българският Рембранд/, Анастасия Ножарова /единствената, творяща и до днес ученичка на Златьо Бояджиев/, Дили Бозаджиева, Спасимир Богданов, Ромео Смиленов, Момчил Митев, Александър Сергеев, Анатоли Станкулов, Анелия Гълъбова, Анна Сотникова, Белчо Хаджийски...

Над 300 платна графика, живопис, витражи, смесени техники и пана с вълна ще бъдат само част от изненадите и наслада за сетивата по време на изложбата.

Картините са достъпни за пациенти, техните придружители, персонал и гости при строго спазване на противоепидемичните мерки – носене на маска и физическа дистанция от 1.5 метра. За външни лица се ползва страничният вход – изхода на Клиниката по лъчелечение.

Докоснете се до магията на изкуството и нека вярата в изкуството бъде съчетана със социална отговорност в настоящето!

 

Сряда, 21 октомври 2020 г., 11 часа – ние ще бъдем там и ви очакваме!

viber image 2020 10 20 10 15 50

Пациентите за нас

Контакти

Адрес гр.София  Карта
ул. "Пловдивско поле" №6
Тел.:+359 2 8076-299
(от 7:30 до 15:00часа)
Имейл: secretary@sbaloncology.bg
Обратна връзка
Телефонен указател

 

Национален Раков Регистър

Национален Раков Регистъррегистрация на новите случаи от злокачествени новообразувания в цялата страна.... научете повече

Конференции на УСБАЛО

Design Oncology 2023

Main menu en-GB

Scroll to top