Народното събрание ще бъде домакин на кръгла маса на тема „Скрининг, профилактика и лечение на рак на млечната жлеза - тенденциите в България и по света". Форумът, който е под патронажа на парламентарната Комисия по здравеопазването, ще бъде открит от председателя на Народното събрание Цецка Цачева на 5 ноември 2015 г. в 14.30 часа в зала „Изток" на парламента.

Същият ден, от 17:30 часа, в Национална галерия „Квадрат 500“ (ул. „19-ти Февруари“ 1, пл. „Св. Александър Невски“) ще бъде официално открита видео инсталацията „Погледни ме в очите“, посветена на жените с рак на гърдата. Тя се реализира от Фондация „Една от 8“ и изразява желанието на четири жени да разкажат честно и открито какво следва след думите: „Имате рак“.

Двете събития са част от кампанията по отбелязването на Световния месец за борба с рака на гърдата – октомври. Тя се организира за трета поредна година по инициатива на Първа САГБАЛ „Св. София“, в партньорство със Столична община, Фондация „Една от 8“ и болници - „СБАЛ по Онкология” ЕАД, Военномедицинска академия, УМБАЛ „Св. Марина“,  УМБАЛ „Александровска“, УМБАЛ „Св. Анна“-София, Първа МБАЛ-София, Четвърта МБАЛ-София и Пета МБАЛ-София.

Пациентите за нас

Контакти

Адрес гр.София  Карта
ул. "Пловдивско поле" №6
Тел.:+359 2 8076-299
(от 7:30 до 15:00часа)
Имейл: secretary@sbaloncology.bg
Обратна връзка
Телефонен указател

 

Национален Раков Регистър

Национален Раков Регистъррегистрация на новите случаи от злокачествени новообразувания в цялата страна.... научете повече

Конференции на УСБАЛО

Design Oncology 2023

Main menu en-GB

Scroll to top