На 19 октомври – Международен ден за борба с рака на гърдата, от 11.00 часа на Моста на влюбените до НДК за трета поредна година ще бъдат пуснати 1200 розови балона с хелий. Събитието е в памет на българските жени, които всяка година умират от рак на гърдата. Инициативата ще се проведе и в знак на съпричастност с близките на починалите. Целта е да се изпрати послание до всички български жени, че от най-голямо значение в битката с болестта е установяването й в начален стадий.

Инициативата е част от кампанията по отбелязването на Световния месец за борба с рака на гърдата – октомври. Тя се организира за трета поредна година по инициатива на Първа САГБАЛ „Св. София“, в партньорство със Столична община и Фондация „Една от 8“ и с подкрепата на фармацевтичните компании „АстраЗенека“ и „Новартис“.

За пръв път кампанията бе реализирана през 2013 г. Тогава в нея участваха Военномедицинска академия и УМБАЛ „Св. Марина“. Една година по-късно към инициативата се присъедини Специализираната болница за активно лечение по онкология – София. През тази година в кампанията се включват още УМБАЛ „Александровска“, УМБАЛ „Св. Анна“-София, Първа МБАЛ-София, Четвърта МБАЛ-София и Пета МБАЛ-София.

В акцията по пускането на балоните ще участват: директори и лекари от лечебните заведения – партньори на кампанията; д-р Антоанета Пейчева – зам.-кмет по здравеопазване на Столична община; Нана Гладуиш – основател на Фондация „Една от 8“; д-р Станимир Хасърджиев – председател на Националната пациентска организация (НПО); Зоя Паунова – изпълнителен директор на „АстраЗенека“-България. На събитието ще присъстват и представители на Асоциацията на студентите медици в България.

Пациентите за нас

Контакти

Адрес гр.София  Карта
ул. "Пловдивско поле" №6
Тел.:+359 2 8076-299
(от 7:30 до 15:00часа)
Имейл: secretary@sbaloncology.bg
Обратна връзка
Телефонен указател

 

Национален Раков Регистър

Национален Раков Регистъррегистрация на новите случаи от злокачествени новообразувания в цялата страна.... научете повече

Конференции на УСБАЛО

Design Oncology 2023

Main menu en-GB

Scroll to top