Момиче на 22г., бременно в 6-ти месец, беше оперирано успешно в Клиниката по Коремна Хирургия на Националната Онкологична Болница, от голям тумор на десния бъбрек с размери около 30/30см. Ако не е бил отстранен туморът би засегнал необратимо жизненоважни органи и би поставил пред сериозен риск живота на бременната жена.

Туморът е с изключително големи размери, заемащ цялата дясна половина на коремната кухина, избутващ и притискащ матката с плода в нея, с метастази в регионалните лимфни възли. Туморът е отстранен изцяло, като са отстранени и всички засегнати лимфни възли. Операцията е била изключително рискована, тъй като е имало тромб (съсирек) в долната куха вена (най-голямата вена преминаваща през корема), което е наложило частично изрязване на стената на  вената и отстраняването на тромба.

Операцията е извършена от комбиниран екип на Клиника по Коремна Хиругия и Клиника по Урология, ръководен от проф. Валентин Димитров и проф. Красимир Нейков.

Бременността е запазена, като наблюдението на плода в следоперативния период не е показало патологични промени. Следоперативният период протече без усложнения. Пациентката е изписана в добро общо състояние, с всички шансове да роди здраво бебе. 

Клиниките по хирургия са специализирани  в извършването на комплексна онкологична хирургия, за което спомага добрата колаборация с останалите структури на лечебното заведение – образна диагностика, клинична патология , онкология, лъчетерапия, рехабилитация. Мултидисциплинарният подход е основният модел за предоставяне на болнична помощ в лечебното заведение.

Контакти

Адрес гр.София  Карта
ул. "Пловдивско поле" №6
Тел.:+359 2 8076-299
(от 7:30 до 15:00часа)
Имейл: secretary@sbaloncology.bg
Обратна връзка
Телефонен указател

 

Национален Раков Регистър

Национален Раков Регистъррегистрация на новите случаи от злокачествени новообразувания в цялата страна.... научете повече

Конференции на УСБАЛО

Design Oncology 2023

Main menu en-GB

Scroll to top