Проф.  д-р Иван Черноземски получи златен медал за цялостен принос в областта на онкологията. Други четирима негови колеги получиха сребърни медали – проф. д-р Злате Дудунков, проф. д-р Моис Меламед, д-р Елисавета Кръстева и медицинската сестра Бистра Павлова. Отличията бяха връчени от министър Атанасова.

На проведеното тържество по повод 62-годишнина от създаването на Специализираната болница за активно лечение по онкология, министър Десислава Атанасова подчерта дълбокото си уважение и признание към всички работили и работещи в лечебното заведение, към тяхната професионална квалификация, чувство за дълг и отговорност към пациентите.   Благодарение на техния труд днес лечебното заведение  е лидер в областта на диагностиката и лечението на раковите заболявания, където пациентите получават качествени медицински грижи и помощ, заяви министърът на здравеопазването.  

Отличията се учредяват за първи път през тази година. Инициатор е ръководството на Специализираната болница за активно лечение по онкология   като номинациите са предложени от представители на БЛС, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и от ръководителите на Научния комитет и Медицинския съвет на болницата.  На събитието беше представено и специално юбилейно печатно издание „62 години Национална Онкологична Болница”, включващо документи за историята на болницата. 

източник - Министерство на здравеопазването

07.6.2012 г.

Пациентите за нас

Контакти

Адрес гр.София  Карта
ул. "Пловдивско поле" №6
Тел.:+359 2 8076-299
(от 7:30 до 15:00часа)
Имейл: secretary@sbaloncology.bg
Обратна връзка
Телефонен указател

 

Национален Раков Регистър

Национален Раков Регистъррегистрация на новите случаи от злокачествени новообразувания в цялата страна.... научете повече

Конференции на УСБАЛО

Design Oncology 2023

Main menu en-GB

Scroll to top