siromahov 448

Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология (УСБАЛО) участва в регионалната среща на Европейската асоциация по урология за Югоизточна Европа. Тя се проведе в края на септември. В нея участваха над 300 уролози от региона, Холандия, Дания, Иран, Русия, Ирландия и други държави.

 Д-р Живко Сиромахов от Клиниката по урология към УСБАЛО също взе участие в срещата. Той представи постер на тема "Ролята на NBI в диагностика на карцином ин ситу" . Клиниката по урология разполага със системата за ранна диагностика от 2016 г. и оттогава с помощта и  са оперирана над 400 пациенти. Предимството на системата е, че тя позволява диагностиката на тумори с размери под 5 мм, които са трудно забележими при конвенционалната цистоскопия. Използва се филтър с две дължини на вълната, който позволява изключителна визуализация на малките кръвоносни съдове и хемоглобина. 

Контакти

Адрес гр.София  Карта
ул. "Пловдивско поле" №6
Тел.:+359 2 8076-299
(от 7:30 до 15:00часа)
Имейл: secretary@sbaloncology.bg
Обратна връзка
Телефонен указател

 

Национален Раков Регистър

Национален Раков Регистъррегистрация на новите случаи от злокачествени новообразувания в цялата страна.... научете повече

Конференции на УСБАЛО

Design Oncology 2023

Main menu en-GB

Scroll to top