Evromelanoma

Шестнайстата Национална кампания за профилактика на рака на кожата „Евромеланома 2021” приключи.

Въпреки обременената епидемиологична обстановка, кампанията протече успешно. Лекарите от Клиниката по онкодерматология на УСБАЛО за пореден път проведоха безплатни профилактични прегледи в рамките на два дни - 19 и 20 май, като бяха консултирани общо 34 пациенти.

При всичките пациенти бе направена дерматоскопия, като 7 от тях бяха диагностицирани с базоцелуларен карцином и една пациентка – с малигнен меланом. Всички те бяха планирани за оперативно и последващо лечение в нашата клиника.

При 60 на сто от конултираните бяха открити доброкачествени кожни образувания: себорейни веруки, актинична кератоза и диспластични невуси. Ценни съвети бяха дадени от специалистите относно профилактиката за предодвратяване на кожните тумори: правилната грижа за кожата, защитата от слънцето и фамилно предразполагащите рискови фактори.

За нас беше изключително удоволствие да бъдем част от кампанията „Евромеланома”и силно вярваме, че сме били полезни на пациентите.

Екип на Клиниката по онкодерматология на УСБАЛ по онкология.

Контакти

Адрес гр.София  Карта
ул. "Пловдивско поле" №6
Тел.:+359 2 8076-299
(от 7:30 до 15:00часа)
Имейл: secretary@sbaloncology.bg
Обратна връзка
Телефонен указател

 

Национален Раков Регистър

Национален Раков Регистъррегистрация на новите случаи от злокачествени новообразувания в цялата страна.... научете повече

Конференции на УСБАЛО

Design Oncology 2023

Main menu en-GB

Scroll to top