Всяка година по света се диагностицират над 3 млн. случая на немеланомен кожен карцином и над 135 000 малигнени меланома. В резултат на ранната диагноза смъртността в световен мащаб се понижава.
За поредна година Българското дерматологично дружество, в партньорство с Европейската асоциация по дерматоонкология, се включи в националната кампания за превенция на рака на кожата „Евромеланома“ '2022. Целта на кампанията бе да повиши общественото внимание към злокачествените образувания на кожата, чиято заболеваемост всяка година нараства, възможностите за предпазване от развитието им, както и за ползата от навременно откриване на проблема.
Тази година в Клиниката по онкодерматология към УСБАЛО-ЕАД по време на кампанията бяха прегледани и консултирани 35 пациенти – 24 жени и 11 мъже. Онкодерматолозите диагностицираха 4 меланома – при трима мъже и една жена, както и два базоцелуларни карцинома – по един при двата пола. Всички проблемни пациенти бяха консултирани и насочени към последваща диагностика и лечение.

Бъдете отговорни към здравето си и не отлагайте консултацията с нашите специалисти!
Екип на Клиниката по онкодерматология на УСБАЛ по онкология, София

Пациентите за нас

Контакти

Адрес гр.София  Карта
ул. "Пловдивско поле" №6
Тел.:+359 2 8076-299
(от 7:30 до 15:00часа)
Имейл: secretary@sbaloncology.bg
Обратна връзка
Телефонен указател

 

Национален Раков Регистър

Национален Раков Регистъррегистрация на новите случаи от злокачествени новообразувания в цялата страна.... научете повече

Конференции на УСБАЛО

Design Oncology 2023

Main menu en-GB

Scroll to top