Световният ден през 2022 г. ще премине под мотото „Тютюнът – заплаха за нашата околна среда“По този повод ще засадим 10 дръвчета – символ на живота и чистия въздух, вдвора на Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология, София.

Събитието е на 31 май тази година, вторник, от 12:00часа в двора на болницата.

Така ще отбележим и 10-годишнината от приемането на пълната забрана за пушене на закрити и на някои открити обществени места.

Съорганизатори на събитието са офисът на СЗО за България, сдружение „България без дим“, фондация БлуЛинк, сдружение „Въздух за здраве“, Асоциацията на студентите-медици, Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология и Коалиция за живот без тютюнев дим. 

Ще присъстват представители на Министерството на здравеопазването, министърът на околната среда и водите – г-н Борислав Сандов, колеги от офиса на СЗО за България – д-р Скендер Сила и доц. д-р М. Околийски, д-р Александър Симидчиев от Комисията по здравеопазване в НС, изпълнителният директор на УСБАЛ по онкология – д-р Стефан Константинов, представители на гражданското общество и НПО.

Пациентите за нас

Контакти

Адрес гр.София  Карта
ул. "Пловдивско поле" №6
Тел.:+359 2 8076-299
(от 7:30 до 15:00часа)
Имейл: secretary@sbaloncology.bg
Обратна връзка
Телефонен указател

 

Национален Раков Регистър

Национален Раков Регистъррегистрация на новите случаи от злокачествени новообразувания в цялата страна.... научете повече

Конференции на УСБАЛО

Design Oncology 2023

Main menu en-GB

Scroll to top