Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология продължава до края на месец октомври традиционната кампания срещу рака на гърдата. Информираме всички записани за безплатните профилактични прегледи от кампанията, че с оглед усложнената епидемична обстановка и в духа на новите изисквания и мерки срещу намаляване разпространението на коронавирус, ще изискваме зелен сертификат или негативен тест за Ковид-19 от кандидатите за безплатен преглед. Персоналът, който ще ви обслужи, е ваксиниран, преболедувал или с негативен тест. Нека, като се погрижим за собственото си здраве, се погрижим за здравето на всички.

Използваме случая да напомним, че УСБАЛО разполага с ваксинационен кабинет. Ваксините за момента са най-силното ни оръжие за ограничаване на заразата и връщане към нормален начин на живот.

pink ribbonУниверситетската специализирана болница за активно лечение по онкология провежда през месец октомври традиционната кампания срещу рака на гърдата. В отстояването на своите принципи и политика, болницата извършва безплатните прегледи и в условията на пандемия. Кампанията продължава и в момента, въпреки усложнената епидемиологична обстановка. Всички часове за прегледи са заети и няма да лишим своите пациенти от предоставената им възможност.Нашата искрена молба и препоръка обаче е, да вземете всички необходими мерки за предпазване на здравето си, като се ваксинирате. В случай, че не сте го направили до момента, използвайте възможността да посетите нашия имунизационен кабинет.

Това е част от личната и обществената отговорност, така както и самите профилактични кампании са част от нашата професионална и благородна мисия.

Това е единственият цивилизован начин да опазим себе си и околните и да се радваме на бъдещи инициативи с профилактична насоченост. Както е известно, УСБАЛО продължава да изпълнява своя ваксинационна програма, от която всеки желаещ може да се възползва.

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

На основание  чл.26 от Закона за публичните предприятия, чл.20, ал.4, т.3 от Закона за обществените поръчки /ЗОП/, чл.37 от Закон за счетоводството /ЗС/ и писмо изх. №26-00-2960/17.09.2021г. на Министерство на здравеопазването относно провеждане на процедура за избор на независим регистриран финансов одитор, за проверга на ГФО на „УСБАЛ по онкология“  ЕАД.

Лечебното заведение събира оферти  за  избор на независим  финансов одитор за извършване на независим финансов одит на ГФО за 2021г. на  Дружествата от Групата „УСБАЛО по онкология“ ЕАД за 2021г., включващо “УСБАЛ по Онкология“ ЕАД- Дружество майка и дъщерно дружество НОМЦ ЕООД за 2021г в съответствие на Търговския закон, Националното счетоводно законодателство и Международните одиторски стандарти. В хода на проверката да се установи спазването на Закона за  счетоводството.

Условията за участие в обявената процедура са утвърдени с моя Заповед № 3-214/30.09.2021г. , приложение към настоящото съобщение.

Лице за контакт с Възложителя – г-жа Светла Долапчиева -  и.д. главен счетоводител на “УСБАЛ по Онкология“ ЕАД, тел 02/80-76-105 и e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

За повече информация натиснете тук

pink ribbonБорбата с рака на гърдата – кампания ‘2021 г. под мотото

            „Аз съм и Аз ще бъда!”

На 4 октомври 2021 г. започва традиционната информационна и профилактична кампания за борба с рака на гърдата в Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология.

Тази популярна проява от последните години, ще бъде продължена и доразвита и през настоящата 2021 г. Екипът на УСБАЛО, като болнична институция с най-голям дял в лечението на това заболяване, подкрепя и се присъединява към общите усилията в световната битка за женско здраве и качество на живот.

Прегледите в болницата ще бъдат проведени от 4 до 28 октомври – всеки работен ден от понеделник до четвъртък, в 127 кабинет, партерен етаж, от 11.30 часа до 14 часа. Единствено в ден сряда те ще започват от 13 часа до 14.30 часа.

Всеки има възможност да се запише за безплатните прегледи в УСБАЛО на телефон 02/8076299, да получи първична консултация или компетентно мнение за подходящо лечение при вече установен проблем.От 28 септември до 1 октомври 2021 г. може да позвъните между 10.00 и 13.00 часа и да запазите час за своя преглед.

Водещи онколози, специалисти по мамология и хирурзи от Клиниката по гръдна хирургия на УСБАЛО ще консултират над 200 пациентки по време на кампанията.Всички записани ще бъдат прегледани, а при необходимост – насочени за цялостно изследване и комплексно лечение в болницата.

По повод изнесената информация в медиите, в която е посочено името на Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология и работата на нейната ТЕЛК, искаме да отбележим следното: Явно става дума за грешка и като резултат на непроверена информация – за объркване в имената на лечебни заведения със сходни функции.

През годините хиляди хора са получили своите решения и подкрепа от специализираната комисия в болницата, за да живеят един по-достоен и качествен живот. 

И го правят до ден днешен, като търсят информация за работата на ТЕЛК в УСБАЛО, за работното време и достъпа. Улесняваме ги чрез нашите комуникационни канали за обратна връзка.

Разбираме – като колеги и потребители, стремежа да бъдеш пръв, защото проверката на фактите и на обстоятелствата изискват време, но ето конкретната истина от първо лице: 

„ТЕЛК при УСБАЛО е създадена през 2005 г. и оттогава всяка година през кабинетите преминават около 4000 онкологично болни. За добрата организация и качеството на работата на нашата ТЕЛК говори фактът, че нашите пациенти се освидетелстват в рамките на 40 дни, докато при останалите ТЕЛК се чака минимум три месеца. Важно е да се отбележи, че от този огромен брой преминали пациенти, всеки от които е със своите изисквания и очаквания, имаме многобройни благодарствени писма и само две жалби за 16 години.”

 

В края на своя коментар доц. Манаси Николов, председател на ТЕЛК в УСБАЛО, съобщи още актуална информация „отвътре”: 

„Никой не е идвал, не ни е търсил, няма разпитвани колеги, нито арестувани... И в момента коридорът е пълен с чакащи пациенти и работим на пълни обороти!”

Контакти

Адрес гр.София  Карта
ул. "Пловдивско поле" №6
Тел.:+359 2 8076-299
(от 7:30 до 15:00часа)
Имейл: secretary@sbaloncology.bg
Обратна връзка
Телефонен указател

 

Национален Раков Регистър

Национален Раков Регистъррегистрация на новите случаи от злокачествени новообразувания в цялата страна.... научете повече

Main menu en-GB

Scroll to top