На 24 октомври, петък, от 11.30 часа до пред Театър „София“ в парк „Ген. Владимир Заимов“ за втора поредна година ще бъдат пуснати 1200 розови балона с хелий. Събитието е в памет на българските жени, които всяка година умират от рак на гърдата. Инициативата ще се проведе и в знак на съпричастност с близките на починалите. Целта е да се изпрати послание до всички български жени, че от най-голямо значение в битката с болестта е установяването й в начален стадий.

Инициативата е част от кампанията по отбелязването на Световния месец за борба с рака на гърдата, организирана от Първа САГБАЛ „Св. София“ - София, Специализираната болница за активно лечение по онкология - София и УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна.

В акцията по пускането на балоните ще участват кметът на София Йорданка Фандъкова, директорите на Първа САГБАЛ „Св. София“ и СБАЛ по Онкология – София - доц. Иван Костов и д-р Валентин Ангелов, лекари от двете лечебни заведения, телевизионната водеща Нана, която е създател на Фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“, Евгения Адърска – председател на Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания и Зоя Паунова – изпълнителен директор на „АстраЗенека“-България.

Контакти

Адрес гр.София  Карта
ул. "Пловдивско поле" №6
Тел.:+359 2 8076-299
(от 7:30 до 15:00часа)
Имейл: secretary@sbaloncology.bg
Обратна връзка
Телефонен указател

 

Конференции на УСБАЛО

XII Конференция УСБАЛО

Main menu en-GB

Scroll to top