Приложението на СБАЛО – ЕАД стана победител в конкурса на Sqilline и SAP България

Проект за приложение за образна диагностика в Специализираната болница за активно лечение по онкология /CБАЛО-ЕАД/  стана победител в конкурса на Sqilline за идеи за приложения Win MobileApp, подкрепен и от SAP България.

Победителят бе обявен по време на SAP Forum 2014. Спечелилата конкурса идея ще бъде разработена върху мобилната платформа на SAP. Приложението ще осигурява на всеки лекар , след оторизация, бърз и удобен достъп до резултатите от образната диагностика на пациентите му. “Мобилността дава достъп на хирурзите до изображенията, до всички пациентски изследвания навсякъде. Това приложение ще е готово в началото на 2015 г. и очакваме да се ползва и от други болници“, заяви Младен Георгиев, системен администратор в Специализираната болница за активно лечение по онкология, при получаване на  наградата.

 „Мобилното приложение за образна диагностика ще даде на лекарите мобилност и гъвкавост за преглед на резултати навсякъде и по-всяко време, ще даде лесен достъп до пациентското досие, както и възможност всеки резултат да се споделя по е-поща, с цел обмяна на мнения с други колеги”, коментира инж. Йордан Илиев, ръководител отдел „Информационен“ към CБАЛО -ЕАД. –„ Мобилното приложение ще е много полезно и за специализантите, които изпращат резултатите към лекарите със специалност за мнение и потвърждение на диагнозата“, допълва Илиев.

Контакти

Адрес гр.София  Карта
ул. "Пловдивско поле" №6
Тел.:+359 2 8076-299
(от 7:30 до 15:00часа)
Имейл: secretary@sbaloncology.bg
Обратна връзка
Телефонен указател

 

Конференции на УСБАЛО

XII Конференция УСБАЛО

Main menu en-GB

Scroll to top