Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология продължава реализацията на своите проекти, свързани с диагностиката и лечебния процес. Независимо от пандемията, която промени част от темповете и капацитета на работа, в болницата са на ход позитивни промени, свързани с тази дейност.

Въвеждането на най-модерният образен метод при диагностика на онкологичните заболявания, чрез ПЕТ/КТ от най-ново поколение. Диагностиката с този апарат е изключително прецизна, щадяща, бърза и ефективна и дава безценна информация на медицинските специалисти.

Първите пациенти вече са факт и те сами ще се убедят в качествата на тази високотехнологична процедура, която е особено ефикасна при диагностика на тумори на белия дроб и стомашно-чревния тракт, както и при изследването на яйчниците, матката, гърдата, главата и шията, и при лимфоми и меланоми...

Второто направление е свързано с работата на клиничните патолози в УСБАЛО. От средата на месец юни тази година ще заработи инсталация от най-модерните в света автоматизирани системи за тъканна диагностика. Към днешна дата тя ще бъде първа и единствена в България. Апаратът Ventana Benchmark Ultra ще оптимизира работата, ще ускори процеса на обработка на пробите и ще дава изключително прецизен краен резултат.

Прилагането на съвременната апаратура за тъканна диагностика ще подпомогне развитието на персонализираната медицина, ще утвърди и осъвремени направлението за мониторинг на таргетни терапии при лечението на рака на млечната жлеза и на белия дроб, при малигнен меланом и други чести и значими онкологични заболявания...

Очаквайте още подробности през месец юни за официалното откриване и стартирането на двата проекта, както и информация за лекарите и пациентите, ангажирани в процесите.

Контакти

Адрес гр.София  Карта
ул. "Пловдивско поле" №6
Тел.:+359 2 8076-299
(от 7:30 до 15:00часа)
Имейл: secretary@sbaloncology.bg
Обратна връзка
Телефонен указател

 

Конференции на УСБАЛО

XII Конференция УСБАЛО

Main menu en-GB

Scroll to top