За трета поредна година сдружение „Зазоряване” организира националната кампания за събиране на мартеници и даряването им на деца и на възрастни хора от социални институции и болнични заведения.

Заразителният пример на доброто и надеждата, чиито символ са цветовете на уникалната българска мартеница, мотивира организаторите да превърнат своята инициатива в традиционна. А по този начин да пазят святата българска традиция, вплетена в червено и бяло - ръчно изработеният символ на човечност и оптимизъм.

Тази година бяха събрани 4300 мартеници от 50 училища, детски градини, читалища, граждани. Те бяха дарени в над 20 институции, като сред тях бе включена за първи път Държавната агенция за бежанците. Така ще покажем съпричастност и ще приобщим чуждите граждани към родните български традиции.

Днес, в първия ден на месец март 2022 г., кампанията „Мартеница аз ти връзвам” „достигна” и до пациентите на Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология.

Ръководството и екипът на болницата благодарят на сдружение „Зазоряване”, честитят Баба Марта на медицинските специалисти и пациентите, и пожелават успех в благородните бъдещи инициативи.

Информация за развитието на кампанията може да получите на страница във фейсбук https://www.facebook.com/105578997460606/posts/448061426545693/, както и на група „ЗАЗОРЯВАНЕ”.

Контакти

Адрес гр.София  Карта
ул. "Пловдивско поле" №6
Тел.:+359 2 8076-299
(от 7:30 до 15:00часа)
Имейл: secretary@sbaloncology.bg
Обратна връзка
Телефонен указател

 

Конференции на УСБАЛО

XII Конференция УСБАЛО

Main menu en-GB

Scroll to top