sbalopriogov

Уникална операция бе извършена днес от д-р Далал Ал-Зайат, съвместно с екип на Детската хирургия на болница „Пирогов“ с началник проф. Хр. Шивачев. Доктор Ал-Зайат е хирург и мамолог в УСБАЛО и заедно с детския гръден хирург д-р Янко Пъхнев оперират 17-годишно дете с рядък филоиден тумор, наричан по-често филоиден цистосарком. Туморът е преобладаващо доброкачествен и се среща почти изключително в женската гърда. Въпреки, че доброкачествените тумори не метастазират, те имат тенденцията да нарастват агресивно и могат да се повтарят локално.

Поведението по отношение на диагностицирането на заболяването и неговото лечение е пример за комплексност, в което се включиха множество специалисти  - доц. Св. Бачурска – клинична патология, проф. Ив. Гаврилов – гръдна хирургия – председател на онкокомитет.

Към пожеланията за бързо и успешно оздравяване на пациентката, добавяме и факта, че лекарите на онкологичната болница ще проследят резултатите от случая, изводите от който ще послужат за решаването на други подобни казуси в бъдеще.

 

Контакти

Адрес гр.София  Карта
ул. "Пловдивско поле" №6
Тел.:+359 2 8076-299
(от 7:30 до 15:00часа)
Имейл: secretary@sbaloncology.bg
Обратна връзка
Телефонен указател

 

Конференции на УСБАЛО

XII Конференция УСБАЛО

Main menu en-GB

Scroll to top